Sista heldagen - Måndag

Igår var vår sista hela dag på lägret. Men förmiddagen var precis som vanligt, vi gick upp och hade morgonbön, frukost och sedan lektion fram till lunch. Det var vår första riktigt varma dag här så vissa badade 2 gånger.
Sen var det dags att repetera musikalen, för vi skulle nämligen visa upp den för det andra lägret som bor här på Graninge. Det gick bra och publiken verkade också gilla den.
Efter det hade vi vår sista kvällsfika där vi fick reda på att vi skulle ta med oss våra snusnäsdukar till kvällsaktiviteten. Vi undrade allihop vad vi skulle ha dem till. Lite senare kom svaret; Vi fick sätta på oss dem som ögonbindlar och vi gick runt på Graninge (ledda av ledare). Samtidigt fick vi uppleva allt som Jesus var med om från den sista måltiden till korsfästelsen. (=Korsvandring)
Sista stationen var uppe på ett berg med kvällsmässa. Där sjöng vi lite och hade det mysigt. Vi fick jättefina korshalsband som Cissi hade gjort. Vi var alla ledsna eftersom det var vår sista kväll tillsammans och vi fick höra några riktigt fina tal.
Kramar från Paula och Aliide
Hopp i vattnet!


Aliide

Sofie

Andrea

Therese, Malin och Aliide

Amanda F
Korsvandring

Mikaela, Marina, Aliide, Hanna, Gabriella och Ledar-Frida

Ledar-Niklas, Erika, Ledar-Matilda

Ledar-Frida och Ledar-Fanny, kvällsmässa på berget

Viktiga datum!

Hejhej! Här kommer ett schema med viktiga datum och tider nu när vi kommer hem från lägret! För det är ju inte slut än, som tur är!
Kram från Ledar-Frida
Detaljschema för Graninge-Musikalkonfirmander 2011.
28 juni
29 juni
30 juni
1 juli
2 juli
3 juli
hemresa kl 11 ( ingen lunch på Graninge)
samling på Tibble teater kl 1300 för övning ---pågår till kl 1700.
Detta är torsdag.
Kl 0915 Samling i Tibble kapell , utprovning av kåpor.
Kl 1000 Fotografering i kyrkan .(Glöm inte kuvertet med pengar)
Kl 1100 ca övning av konfirmationen. Lunch som ni bjuds på.
Kl 1330 övning med mickar i Tibble teater.Medtag mellanmål/frukt/dricka.
Kl 1700 offentligt genrep – för kamtater mfl-de som vill se 2 ggr .
Detta är fredag.
Kl 1000 – 1230 övning. Lunch,som ni bjuds på. Kl 1330 -1600 övning.Medtag
mellanmål/frukt/dricka.
Kl 1700 Musikalföreställningen Kärlekens seger
Offentlig föreställning för släkt,vänner och allmänhet.
Ledig Lördag!
Söndag. Konfirmationsmässa i Tibble kyrka kl 1100.
Samling för övning kl 0930.
Håll tiderna!
Välkomna!
Susanna
Johan
Ledarna

Detaljschema för Graninge-Musikalkonfirmander 2011.

28 juni - hemresa kl 11 ( ingen lunch på Graninge)

29 juni- samling på Tibble teater kl 13.00 för övning ---pågår till kl 17.00.

30 juni - Detta är torsdag.
Kl 09.15 Samling i Tibble kapell , utprovning av kåpor.
Kl 10.00 Fotografering i kyrkan .(Glöm inte kuvertet med pengar)
Kl 11.00 ca övning av konfirmationen. Lunch som ni bjuds på.
Kl 13.30 övning med mickar i Tibble teater.Medtag mellanmål/frukt/dricka.
Kl 17.00 offentligt genrep – för kamtater mfl-de som vill se 2 ggr .

1 juli - Detta är fredag.
Kl 10.00 – 12.30 övning. Lunch,som ni bjuds på. Kl 13.30 -16.00 övning.Medtag mellanmål/frukt/dricka.

Kl 17.00 Musikalföreställningen Kärlekens seger
Offentlig föreställning för släkt,vänner och allmänhet.

2 juliLedig Lördag!

3 juli - Söndag. Konfirmationsmässa i Tibble kyrka kl 11.00.
Samling för övning kl 09.30.

Håll tiderna!
Välkomna!
Susanna, Johan, Ledarna

BILDER!

Midsommarafton - Kärleksdagen
Oscars-galan

Shrek

Whitney Huston

Bästa Bollywood-filmen

Captain Jack Depp

Bästa Komedi-filmen


The last supper
Dopdagen

Våra dopbarn!

Snälla Johan fixade tårtor till dopfikat!

Musikalrep

Våra finfina konfirmander!
Kramar från Ledarna

Söndag - Dopdag

Idag fick vi sovmorgon till 8.30 och vi väcktes av Doris som satte på en ganska tjatig låt och lade böcker i dörren så att man hörde den ännu mer. Sen var det ingen som stängde av musiken, men till slut stoppades den av sig själv. Efter frukosten var det morgonbön och efter morgonbönen hade vi lektion om "att vara kristen". Efter lektionen var det lunch och efter lunchen så skulle Amanda och Mikaela döpas. Sen övade vi på musikalen. När vi hade övat färdigt var det middag. Efter middagen var det återkoppling och vi lärde oss om olika kristna symboler. Därefter var det musikal igen och efter det var det andakt i kyrkan. Det blev väldigt känslosamt för många eftersom det tyvärr var den sista andakten. När andakten var slut var det som vanligt kvällsfika. Nu sitter alla i soffan och lyssnar på Nalle Puh. Imorgon är det sorgligt nog sista dagen. Ingen vill ju åka hem, alla har det så bra här!
Puss och kram från Amanda W, Sara och Hanna

Midsommardagen

Hej alla läsare!
Dagen började med att Nisse läste ett stycke ur bibeln som väckning. Sedan morgonbön och frukost.
Temat på teorilektionen var Etik, Moral och förståelse, m.m. På lunchen så fick vi ett oväntat besked om att det skulle vara Oscars-gala på kvällen. Så vi blev indelade i olika grupper som var nominerade till olika kategorier. Vi fick en timme och typ 40 minuter på oss att fixa våra sketcher.
Sen var det dags för musikalpass. Det gick bra och allt blir faktiskt bara bättre och bättre. Efter musikalpasset var det middag, sen började Oscars-galan! Ledarna var olika kändisar, t.ex. Niklas var Lady Gaga och Wille var Johnny Depp. I slutet av galan hade ledarna gjort en egen film, vi skrattade så vi nästan grät (eller inte riktigt, men det var galet roligt!). Efter galan var det dags för andakt, då sitter vi på filtar på golvet och lyssnar på ledarna när de läser om någonting viktigt. Idag berättade Nisse och Fanny om hur viktigt det är med vänner och att man ska ta vara på dem.
Jag håller med! Sen sjöng Fanny "Utan dina andetag", det var så himla fint! Just nu läser ledarna Nalle Puh för oss. Det gör vi nästan varje kväll och det är lika roligt varje gång.
Kramar från Matilda, Amanda F, Erika, Sofie, Mikaela och Andrea

Midsommarfredag

Hej, det är Emil och Björn igen.
Idag blev vi väckta av att ledarna kom och hoppade i vårt rum och sjöng. Sen hade vi morgonbön, som vanligt. Frukosten var underbar... Som vanligt.
Efter det var vi i kyrkan och såg Niklas (Tommy) och Karin (Maria) gifta sig, och Karin började skratta under sitt löfte, men det var intressant att se ändå.
Sen hade vi lektionspass och snackade om hur killar och tjejer är och hur killar och tjejer borde vara. Det var inte sant, men det var fler tjejer i killgruppen än killar... Sen var det lunch, klassisk midsommarlunch med det mesta. Och så var det dags att göra i ordning midsommarstången. Sen vart det dans, sång och lekar hela eftermiddagen och det var riktigt roligt! Vi lekte säckhoppning, sked och potatis och dragkamp med mera. Glömde säga att allt detta var med det andra lägret som är här samtidigt. Det var kul att få umgås lite med dem.
Till middag blev det grillat och vi hade bordsplaceringar och så fick lite random människor hålla tal om random saker. Jag (Björn) fick snacka om hur de gula rävarna åt upp allt i sin väg i Spanien och att om man såg dem så skulle man döda dem för att rädda naturen.
Sen på kvällen blev det disco, på discot var de schlagertema. Alltså skulle alla klä ut sig "Schlageraktigt".
Björn och Emils outfit för discot:
Björn: Rosa t-shirt från Prada och ett par beigea shorts, från Gucci så klart!
Emil: T-shirt och shorts från Prada så klart!
Discot innehöll mycket dans musik och trevliga människor.
Sedan var det dags för mässa och efter det gick vi och la oss!
Hejsvejs!

Torsdag

Vi vaknade av att ledarna väckte oss med Pokemon. Sedan hade vi morgonbön och frukost. Klockan 10.00 pratade vi om döden, och begravning. Vi tittade på dödsannonser och sen fick vi sätta oss i små grupper och prata om våra möten med döden.
Klockan 12.30 var det lunch, och vi fick pannkakor, mums! Efter "lunchrasten" hade vi musikalpass, då vi för första gången fick spela upp pjäsen utan manus, vilket gick jättebra och alla var jätteduktiga! Vi fick också sjunga lite, även det gick jättebra och alla verkligen tog i så hela rummet skakade.
Till middag fick vi hamburgare. Hela dagen ÖSTE regnet ner, så på den lediga tiden satt vi bara inne och myste i soffan. Under återkopplingspasset fick vi se massa tavlor, som en tjej (som brukar vara ledare här) hade gjort. Tavlorna handlade om tonårsproblem. En väldigt bra utställning. Efter det hae vi 2 timmar danspass, då vi fick lära oss slutet på dansen till musikalen.
På kvällen var det en jättefin andakt. Ledarna framförde "Born this way" på ett mycket fint sätt. Det blev många tårar under hela dagen.
Imorgon(idag) är det midsommarafton!
Många kramar till er där hemma från Malin, Marina, Therese och Celine.
Psst! Kolla gärna in tavlorna vi fick se på Elins hemsida! / Ledarna
www.konstigare.se - Elin Kjörrefjord

Torsdag om ONSDAG

Igår blev vi väckta av pirates of the caribean, ledarna sprang in med svärd och "slogs" mot varandra. Under dagen pratade i om dop och så fick vi, i grupper, göra ett eget dop.
Vid middagen satt inte längre ledarna till bords, utan "lärare". Vi hade; Bimbo Rimér i fotografering, två hippies i bild, två gotlänningar i språk, en rockstjärna och en popartist i musik, två jättekonstiga i historia, en knäpp sjuksyster och sedan en seg rektor. Så hade vi "lektioner" med dem.
Sedan var det "skolavslutning" då vi satt och grillade korv och sjöng en massa.
/ Fredrika, gabriella, emmy
Klass A, B, C, D och E
Lärarkåren
Korvgrillning

Tisdag 21/6

Hejsan Bloggen och alla nyfikna föräldrar!
Imorse kom Cissi instormandes i vårt rum! Desperat och förvirrad undrade hon vilken ringsignal hon skulle ha till sin telefon...
Efter morgonbön och frukost var det dags för lektion.Dagens ämne var böner. Vi fick dramatisera böner och skriva egna. Sedan var det supergod lunch (som vanligt). Ni föräldrar kan ju förbereda er på att laga riktigt god mat, för det är vi vana med, skämt åsido :)
Eftersom det var sol och fint väder så gick några och badade. Eller, badade och badade, vi simmade ut till en boj och tillbaka... Sedan började musikalpasset. Vi delades in i grupper och övade på olika saker. När middagen var slut hade vi återkopplingspass.
Vi körde igenom hela musikalen en gång och det gick superbra!
Men nu måste ni sluta skriva för nu ska ledarna läsa Nalle Puh sagor:)

Dagens hiss
  • Att vi har kommit långt på musikalen
  • Kiosken blev påfylld med nytt godis, hehe :p
Dagens diss
  • Amanda F skrämdes av en spindel på toaletten och av fiskarna under bryggan. (FISKATTACK!!)
  • Alla i dansgruppen har träningsvärk i vänstra skinkan efter all dans.
Kram från Amanda, Erika, Sofie, Andrea, Mathilda och Mikaela.Måndag hela veckan?

Dagen började med ännu en intressant väckning från ledarna, idag blev det en så kallad "Facebookväckning". Därefter samlades alla konfirmander och ledare i kyrkan för en trevlig morgonbön.
Dagen fortsatte som vanligt med lektion (Jesus-liknelser var dagens tema) sen lunch och musikalpass, vi fick se förra årets musikal som hade ett liknande manus. Fast vi kommer såklart bli bättre! Hihi. Sedan delade vi in oss i grupper, några dansade andra sjöng men de flesta fick göra dramaövningar. Efter middagen lärde vi oss trosbekännelsen.
Dagens roliga händelse var "Otympliaden". Ledarna var kreativa och kom på nya länder: Fjolland, Häxico(Sara!), Sängland(Hanna!) och Sportugal(Amanda!). De olika grenarna var också väldigt kreativa: "Hotboll", "målbrottning", "nöjdhopp", hasaloppet och "diskning" med papperstallrikar.
Puss och kram
Sara, Hanna och Amanda W
Lagen!
Benke Nöjd och Drottning Inez

Söndag 19/6

Idag var det söndag så vi fick en halvtimmes sovmorgon eller så kunde vi jogga. De som joggade joggade 4 km i regnet. Men det var rätt mysigt faktiskt.
Efter frukost gick vi igenom manuset för första gången sedan rollerna blev satta. Sedan var det dags för mässan som även den var annorlunda eftersom det var söndag.
Efter lunch så fick vi höra om nya testamentet. sen gjorde vi lekar i samma tema.
Efter midagen hde vi musiklpass, där sjöng vi sångerna och spelade scener ur pjäsen.
Hej då!
Aliide och Paula

Saturday night fever!

Tjohej! Emil och Björn här!
8.00 blev vi väckta av ledarna. Idag kom de inspringandes till titanic låten och agerade ljudligt.
9.00 åt vi frukost, mums!
10.00 Upplevelsepass och vi pratade om ondska i världen och inom oss själva. Sen dramatiserade vi några scener ur bibeln.
13.00 Lunch! Potatisbullar med bacon och lingonsylt och Emil spillde lingonsylt på sina byxor.
14.00 Musikalpass, dans. Det gick bra även fast vi inte är så bra på att vicka på höfterna. Vi fick reda på våra roller i musikalen och alla blev nöjda.
17.00 Middag. Kycklinglår, ris och currysås.
Efter middagen så gjorde vi gipsmaskar och min (Björns) blev superbra (Emils också.)
Sen slutade det med att alla satt och masserade varandra.
21.30 Kvällsfika. Gott som vanligt.
22.15 Mässa. Kom sent fast jag (Björn) är så cool att det gick bra i alla fall.
Dagen var rolig och det känns som att vi varit här jättelänge, känns mycket mer än bara två dagar.

Den här dagen var mycket rolig!!!!!!!
Godnatt,
Emil & Björn
It's friday!

Hej alla!
Dagen började med att vi väcktes av några ledare som dunkade Ghostbusters i korridoren och kom inspringande med handdukar över huvudet och en annan som jagar dem med en dammsugare. Känns verkligen som att det här lägret kommer äga ut alla andra!
Idag hade vi audition för de olika rollerna i musikalen. Verkade som nästan alla var nervösa, eller i alla fall vi.
Vi skulle sjunga Idas sommarvisa eller Vem kan segla. Sedan skulle vi också läsa en text.
Det har hänt så mycket under dagen att saker vi gjorde på morgonen känns som vi gjorde det igår.
Vi hade i alla fall en teaterövning på morgonen, vi skulle spela upp en scen utan att vi pratade. Det var väldigt kul och alla var jätteduktiga. Nu på kvällen målande alla sin egen bild av Gud. Svårt men roligt. Vi fick även ha ett två timmars danspass där vi fick lära oss första dansen till musikalen, vi hade även lite styrketräning och stretch.
Nu ska vi äta kvällsfika och ha andakt. Efter det ska vi gå till våra rum och sova, också får vi se hur de väcker oss imorgon!
Puss och kram
från Malin, Marina, Therese och Celine


Första dagen här på Graninge

Hej alla föräldrar och andra kottar där ute!

Vår första dag på Graninge har nu passerat. Snabbt och effektivt har vi idag lärt oss de flestas namn genom att leka olika sorters namnlekar.
Vi har även fått presentera oss själva genom att besvara de två frågorna "Vad tycker jag mest om att göra?" och "Vad är viktigast i världen, just nu - för mig?" inför resten av gruppen.
Lite små dramaövningar hann vi också med och gruppen visar redan talang!
Efter den goda middagen gick vi igenom manuset för första gången. Det gick som smort och konfirmanderna lyssnade nyfiket.
I skrivande stund (23.57) ligger alla konfirmanderna och sussar sött i sina sängar efter en mysig nattning med sång och kramar.
Vi ledare rör oss sakta men säkert mot sängen för en skön natts sömn efter en händelserik första dag.

God natt på er!

OBS! Bloggen är fortfarande under ombyggnad. Som ni ser står det just nu på headern (bilderna längst upp;) att vi är här i Juli. Vilket vi inte är.
Viktiga datum kommer senare upp.

 


RSS 2.0